Изложба посветена на патриарх  ще бъде открита в Русе. От

...
</TD
>Изложба посветена на патриарх  ще бъде открита в Русе. От
Коментари Харесай

Изложба посветена на патриарх Неофит ще бъде открита в Русе

Изложба отдадена на патриарх  ще бъде открита в Русе. От Областна администрация - Русе оповестиха, че днес от 18.00 часа в Русенската художествена изложба на ул. " Борисова “ 39 ще бъде показана галерия, отдадена на живота и делото на патриарх по времето, когато той беше настоящ русенски митрополит.

Инициативата е по предложение на заместител регионалния шеф Георги Георгиев и тя се осъществя от Областна администрация – Русе, Държавен списък – Русе и Художествена изложба – Русе. Инициативата се реализира и с поддръжката на доцент доктор Йордан Дойчинов от Русенския университет " Ангел Кънчев “ и Регионална библиотека " Любен Каравелов “.

Експозицията ще може да бъде прегледана до 19 март и тя включва фотоси и документи от фонда на Държавния списък в града.

Изложбата е ситуирана в границите на пространството на експозицията " Иконата преди и в този момент “, която е една от трите непрекъснати експозиции в Русенската изложба. Тя съществува от 2004 година и е получила е персоналната благословия на дядо. Изложбата съдържа икони, основани в интервала XVІІ – ХХ век. Три от тях са от фонда на галерията. Останалите тридесет и пет са предоставени от Русенската митрополия и са част от остарелия иконостас на църквата " Св. Георги ". Експозицията e допълнена с произведения на модерни русенски художници, интерпретиращи концепцията за " въображаемия храм ".

На събитието се планува да участват заместител регионалният шеф Георги Георгиев, кметът на Община Русе Пенчо Милков и ръководителят на Общинския съвет учен Христо Белоев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР